/
28-01-2007, 02:44
benim köyüm
Ben demiyorum ki beni kafesten azad edin
Götürün kafesimi bir bağa da gönlüm şenlensin
Geçiyor gül zamanı a dostlar, Allah aşkına
Oturun bir bağa da bari beni yad edin
Muhammed Taghi Bahar
.
/
28-01-2007, 16:28
Cvp: benim köyüm
ne güzel köyün var senin
Sen sen ol karşındakinin sevgisinden emin olmadan onunla asla zamanını geçirme
.
/
28-01-2007, 21:20
evet ya çok şahane gezilip görülecek yerler ama nerde.
her kum tanesi bir özlemse ben seni dünyalar kadar özledim...
.
/
28-01-2007, 22:34
aaaaaaaaaaaa valla top sahasıda var
Sen sen ol karşındakinin sevgisinden emin olmadan onunla asla zamanını geçirme
.
/
28-01-2007, 23:17
Maksudiye Köyü
11/ 7/2005 - Genel Tanıtım
Adapazarı merkezde, kır kahvesi tadında yeşile bürünmüş, eski adıyla “Han Altı” şimdilerde ise “Şemsiyeli Park”ta birkaç Kuzey Kafkasya sürgünü diasporalı Adyge oturuyorken, gözlerimiz tam karşımızda saklı tarihe daldı...
... “Mahmutko Yakup
Kahveci Raşit eliyle Asma Altı Kahvehanesi
Çerkes Maksudiye Köyü”...
Kendisini üzüm asmalarının altına saklamış, küçük ahşap pencereleri, tahta masa ve sandalyeleri ile çevre köylerden gelen;
Uzun boylu, geniş omuzlu, açık alınlı, kırmızı benizli, kalpaklı başı dimdik, kilot pantolonu üzerine giydiği ceketinden köstekli saatine bakıp, bir yandan nargilesini içen, arkadaşları ile Çerkesce konuşan Kafkasyalıları, bağrında toplayan bu küçücük kahvehane yerini; betonarme, yüksek, sevimsiz, ruhsuz ve şekilsiz binalara bıraksa da zaman hala, dedelerimizin sardığı tütünün hışırtılarını kulağımıza fısıldamakta...
... “- Hadi kalkın! Köye gidelim... Diyorum, doyumsuz bir heyecanla... Köyümün yeşilinde oturalım...
Çok kısa denilecek bir araba yolculuğu sonrasında köye rahatlıkla ulaşabiliriz...
M.Ö. 2340 yıllarına dayanan, sırası ile Hitit, Lidya, Makedonya, Roma ve Bizanslıların hakimiyetinde kalan, sık ormanlık alana sahip, yeşile doymuş bu verimli topraklar etnik geleneklerini sürdüren bir grup Kuzey Kafkasyalı Çerkes'i halen büyük bir misafirperverlikle, cömertçe ağırlamakta.
.
.geceleri ovasına çiğ yağmış, yemyeşil çimenlerin üzerinde “pıshıne” ile “dejuw” eşliğinde “tleperüj” oynayan peri kızı hayal ederseniz, orası Adyge Maksudiye köyüdür...
BUDA BENİM KÖYÜMÜN TARİHÇESİDİR MİLLET OLARAK SADECE ÇERKEZLER YAŞAMAZ
Ben demiyorum ki beni kafesten azad edin
Götürün kafesimi bir bağa da gönlüm şenlensin
Geçiyor gül zamanı a dostlar, Allah aşkına
Oturun bir bağa da bari beni yad edin
Muhammed Taghi Bahar
.
/
29-01-2007, 08:10
hoşgeldiniz gerçekten köyünüz çok güzelmiş inşaAllah hep böyle temiz ve güzel kalır. Ayrıca yalnızlıkla ilgili paylaşımınız çok güzeldi.Sağolun
Ey Nefsim! Görüyorum ki tamamen dünya ile haşır neşir oldun tamamen ona bağlandın. Ondan hiç ayrılmak istemiyorsun. Gittikçe dünya muhabbeti ve mal hırsı her yanını sarıyor. Bir gün ölüm gelip seni biriktirdiğin maldan ve sevdiğin dünyadan ve dostlarından, arkadaşlarından ayıracağını düşünemez oldun. Öfke ile kalp kirdin, bilmezmisinki bir kalp kirmak kabeyi yikmak gibidir?
bilmezmisin???
.
/
29-01-2007, 10:58
güzel bir köy.. gebzeye yakın sayılır fırsatım olsada gidebilsem
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.
Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)
Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan
.