Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
PKK, Hangi Diziyi İzleyip de Dağa Çıktı?
Konuyu Değerlendir
  • 16 Oy - 2.75 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 1,019

16/02/2007
Bugün ona... Yarın sana...

Bir televizyon programını özgür iradeyle eleştirmek, makul bir şeydir.
Bir televizyon programını devlet eliyle yasaklamak, korkunç bir şeydir.

Bu satırların kaleme alındığı saatlerde, Kurtlar Vadisi'nin ekrana gelip gelmeyeceği belirsizdi... Ama belli olan şu:
Sansür hortladı, dayatıyor!

Mesleğim gereği izliyorum... Hepsini.
Beğenmediğim taraflarını, nedenleriyle birlikte yazmak görevim. Yazdım da...
Çünkü, "Beğenmiyorsan, seyretme" tavrı yerleşmeli... "Beğenmiyorsan, reklam verme" tavrı yerleşmeli... "Beğenmiyorsan, o kanala telefon et, o kanalın yöneticileri durumlarını bir daha gözden geçirsin" tavrı yerleşmeli.

Ama "beğenmiyorsan, yasakla" tavrı, asla yerleşmemeli.

Sansüre boyun eğersek, bu işler sırayla, aynı hızar, gün gelir seni de biçer!
Bu kavga kaybedilirse, sadece o kanal kaybetmez, susan herkes kaybeder.

Korkmayın halktan...
Korkmayın bu kadar.
Eğrisini doğrusuna ancak o getirebilir.
Aksini düşünen varsa, şu sorulara da mantıklı cevaplar verebilmeli...

Çoğunluk, bazı partileri tasfiye edip, bir partiyi tercih edince, o çoğunluk "demokrasi dersi vermiş" oluyorsa...
Aynı çoğunluk, bir diziyi tercih edince, o çoğunluk neden "kendi kendine karar veremeyen cahiller" olarak kabul ediliyor?

Milletin yarısından fazlası Meclis'in dışındayken, yüzde 34 oy alan partinin Meclis'in tamamına hükmetmesini içimize sindiriyorsak... Ki, sindirmeliyiz.
40 küsur milyon kişinin seyrettiği bir diziyi, 7 bin kişi şikâyet etti diye yasaklamayı, içimize nasıl sindirebiliriz?

Bu dizi, terörü teşvik ediyorsa...
PKK, hangi diziyi seyredip dağa çıktı?

Toplum bu hale getirildiği için mi, diziler böyledir? Diziler böyle olduğu için mi, toplum bu hale geldi?

Yok mu mafya? Yok mu terör?
Siz göstermeyince, olmayacak mı?
Madem, diziler bu kadar etkiliyor bu milleti... Yıllardır Amerikan askerlerinin kahramanlıkları gösteriliyor ekranlarda, Amerikalıların ne kadar iyi, ne kadar vicdanlı insanlar oldukları anlatılıyor... Peki neden, Amerika'dan bu kadar nefret ediyor bu millet?
Niye etkileyememiş Hollywood?

Çağdaş olma iddiasındaki bir ülke burası... Çağdaşlık normları ortada... Uymamız gereken kurallar, sadece ve sadece "evrensel hukuk" ile "manevi değerlerimiz..."
Gerisi hikâyedir.
Hukuka aykırıysa, adres mahkeme.
Değerlerimize aykırıysa, izlemez zaten.
Sansür "çağdaşlığın" neresinde?

Sabah Gazetesi'nden Yılmaz Özdil'in yazısı.
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.

sabah gastesi dizinin kaldırılması yönünde propaganda yapan bir gaste olmasına ragmen bu yazının o gastede yayınlanması ilginç geldi bana...
yazı içinde dikkatimi çeken en önemlinoktada aşagıdaki kısım

Alıntı: Toplum bu hale getirildiği için mi, diziler böyledir? Diziler böyle olduğu için mi, toplum bu hale geldi?

Yok mu mafya? Yok mu terör?
Siz göstermeyince, olmayacak mı?
Madem, diziler bu kadar etkiliyor bu milleti... Yıllardır Amerikan askerlerinin kahramanlıkları gösteriliyor ekranlarda, Amerikalıların ne kadar iyi, ne kadar vicdanlı insanlar oldukları anlatılıyor... Peki neden, Amerika'dan bu kadar nefret ediyor bu millet?
Niye etkileyememiş Hollywood?
düşündürücü son cümleleri

Saygılar
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Alıntı
.
Konu: 156

Ben herkesin özgür iradesiyle kendi doğrusunu bulacağına inananlardanım ama unutulmamalıdır ki doğru tektir; kişiye özgü doğrularsa bizim yorumlarımızdır. bu konuda da herkes kendi yorumunu dünyaya bakış acısıyla şekillendirerek ortaya koyacaktır. Yasakçı zihniyet veya sansür kurumlarının olmaması yani kaldırılmasını arzulayan bek çok insan olabilir ama onların görevi fiili yaşama etki etmeyen fikirleri yargılamak değil; eylem boyutu kazandırılarak toplumun huzur ve refahını bozacak oluşum ve davranışları engellemektir. Yani., bu devletin, toplumun ahlaki ve insani değerlerine sahip çıkacak, mutlaka Akil insanlardan oluşan bir denedim mekanizması olmalıdır. sadece bu kurumların görev ve sorumluluklarını doğru yapıp yapmadıkları sorgulanmalı ve yapılan yanlışın hesabı sorulmalıdır; ama bu hesabı soran da; kişilerden çok toplumun doğru ve sağlıklı yapılanması yönünde çalışan demokratik kurum ve kuruluşları olmalıdır.

Alıntı
.
Konu: 480

dizinin kaldırılması saçma idi de. anlamadığım olay hangi akla hizmet ederek yasaklandı. yazarın dediği gibi terör yokmu var tabiki. arkadaşlardan show tv de kan uykusu belgeselini izlemelerini istiyorum emekli bir albay diyorki bir teröristin türkiye cumhuriyeti devletine maliyeti 10 milyon ytl yani 10 tirilyon lira türkiyede öldürülen vatan haini sayısı 30 binin üzerinde varın gidin hesabını siz yapın o para ile tüm doğu baştan sona yenilenebilirdi. tüm işsizlere iş imkanı sağlanabilirdi. devlet birilerine bu güne kadar yüzlerce milyar dolar faiz ödemezdi. doğuda 1 okulda bir sınıfta 70 80 kişi okuyorlar bunlar 30 civarında ayrılmış sınıflarda okuyabilirlerdi. ama birilerinin terörden çıkarı var tıpkı türkiyedeki binlerce kanla beslenen sülükler gibi amerikanın yarısı israilin tamamı olmak üzere dünyada kanla beslenen pislikler olduğu için bu terör var. emekli albay şunu demişti programda türkiyenin teröre harcadığı para 300 katrilyonun üzerinde evet para terör için harcandı da bu harcamayı yaparken mallar nerden alındı silah v.b şeyler kimlerden alındı ise bu terörün içinde onlarında kanlı elleri var...
[Resim: emeesayg8xr1rc0af.gif]

[STRIKE]Ne aradıysam bilki sende bulmuşum.
Senden öncesi yoktu
Seninle var olmuşum.
Sende bütün özlemler.
Sende bütün gelecek.
Beni bende arama.
Ben artik sen olmuşum.
[/STRIKE]

Alıntı
.
Konu: 156

Muhakkak ki bu kanlı oyunun figüranları var ama esas leş yiyicilerin kimler olduğunu hepimiz biliyoruz. bizleri aylardır,yıllardır işbirliği adı adlında oyalayarak operasyonları engelleyenler, yapılacak operasyonları uydular aracılığıyla önceden tespit edip teröristlere bildiren akbabalar bu işten en karlı çıkanlardır ve ne yazık ki bu oyun hala bozulabilmiş değil.
http://kanuykusu.skyturkonline.com/index.php

Alıntı
.

Bir Kaç Kişi Rahatsız Oluyor Diye İzlemek İstediğimiz Film Yayından Kaldırılıyorsa;

1-> Kızlarımızı "0" bedene özendiren ve ölümlerine sebep olan magazin programları

2-> kavga dövüşün eksik olmadığı gündüz kuşağında yayınlanan kadın programları

3-> Kurtlar Vadisi Terör'e Benzeyen "Sağır Oda'yı"

4-> Sihir büyü içerikli iğrenç çocuk dizileri

(!) HEMEN YAYINDAN KALDIRILSIN (!)

TEPKİSİZ KALMAYALIM.

Alıntı
.

Foruma Git:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.