Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Dostluğun İpleri
Konuyu Değerlendir
  • 19 Oy - 3 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 257

Genç adam iyi bir terziymiŞ. Bir dikiþ makinesi ve küçük bir dükkanI varmİŞ. Sabaha kadar uĞraŞIr didinir ama pek az para kazanIrmIŞ. Çok soĞuk bir kIŞ gecesi dükkanInI kapatIrken elektrikli sobayI kapatmayI unutmuŞ ve çIkan yangIn sonucu her Şeyini

kaybetmiŞ.Ne para ne pul ortada kalmIŞ.

Günler boyu iŞ aramIŞ ama bulamamIŞ, arada bulaŞIk yIkar yük taŞIrmIŞ. Evin kirasInI ödeyecek para bile kazanamayInca küçük bir bavula sIĞan eŞyasIyla sokak da bulmuŞ kendini.

Mevsim kIŞ da olsa park dan baŞka gidecek yeri yokmuŞ.Bir sabah İŞ arayacak derman bulamamIŞ bacaklarInda.AçlIktan

ve soĞuktan bitkin bir halde bank da otururken büyük fiyakalI bir araba yanaŞmIŞ kaldIrIma.Arka kapIyI açmaya çalIŞan Şoförü kIzgInlIkla yana itmiŞ arabadan inen yaŞLI adam.''YalnIz bIrakIn beni, park da dolaŞIrsam belki sinirim geçer'' diye
demiŞ.Zengin olduðĞu her halinden belli olan ihtiyar birkaç adIm attIktan sonra bank da titreyen terziyi görmüŞ.

Terzi yaŞLI adamIn üzerindeki paltoya dikkatle bakIyormuŞ. Siniri geçiveren ihtiyar ''ZavallI adamcaĞIz kim bilir nasýl üŞüyordur''Ona nasIl yardIm etsem acaba?diye düŞünmeye baŞlamIŞ. Oysa terzi paltonun sIcaklIĞInI deĞil kalIn ve kaliteli kumaŞtan yapIlan paltonun sahibine yakIŞmadIĞInI düŞünüyormuŞ.

YaŞlI adam terzinin yanIna yaklaŞIp ''Ne o evlat, bu ayazda donmuŞsun paltomu istersen sana verebilirim.''diyince ''HayIr ben sadece bu paltonun size göre olmadIĞInI KumaŞIn fazla kalIn ve dikiminden dolayI sizi olduĞunuzdan ŞiŞman göstermiŞ''diye yanIt vermiŞ

terzi.YaŞlI adam ŞaŞIrmI bu cevaba çünkü onca para vermiŞken paltoyu kendisine yakIŞtIramIyormuŞ.''SoĞuktan titrerken nasIl böyle bir Şeye dikkat edebiliyorsun?diye soran yaŞlI adam ''Ben Terziyim''yanItInI alInca ''Benimle gel, hayat hikayeni yolda anlatIrsIn''diyerek arabaya bindirmiŞ.

İyiliksever yaŞlI adam, terziye dükkan açmasIna yetecek kadar para vermiŞ ve tek isteĞi bundan sonra giysilerini dikmesiymiŞ.

Terzi iŞe baþlamanIn heyecanIyla deliler gibi çalIŞmaya baŞlamIŞ.YaŞlI adamda desteĞini esirgememiŞ çevresindeki zengin kiŞilerle tanIŞtIrIp sipariŞ almasInI

saĞlamIŞ.Küçük dükkan kocaman Moda Evi olmuŞ.''Ünlü İŞadamI'' diye anIlIr olmuŞ.

Bir gün ihtiyar adam onu ziyarete gitmiŞ.Terzi büyük bir iŞ baĞlantIsI yapmak üzere yurt dIŞIna gidecekmiŞ ve uçaĞa yetiŞmesine az zaman

varmIŞ.Biraz sohbet ettikten sonra yaŞlI adam fenalaŞmIŞ,kalp krizi geçiriyormuŞ hemen ambulans çaĞIrmIŞlar ve hastaneye kaldIrmIŞlar.Yeni İŞadamImIz ise büyük iŞi kaçIrmamak için uçaĞa yetiŞmiŞ.YaŞlI adam ölmemİŞ uzun süre hastanede kalmIŞ ve bir süre sonra
iyileŞmiŞ.Sadece bir kez telefon ederek durumunu soran terziyi bekliyormuŞ.Fakat terzi daha çok para kazanmak için oradan oraya koŞtururken yaŞlI adamI bir türlü ziyarete gitmemiŞ.

Aradan uzun bir süre geçmiŞ bu sefer de utanCIndan yaŞlI adamIn kapIsInI çalamaz olmuŞ.Bir süre sonra terzinin iŞleri bozulmuŞ FabrikalarI kapatmak zorunda kalmIŞ ve elinde kala kala küçücük bir dükkanI kalmIŞ.

Utana sIkIla yaŞlI adama koŞmuŞ.''Nerde Hata YaptIĞInI'' sormak için.KIrgIn olan ihtiyar yinede onu kabul etmiŞ ama anlatacaĞI öyküyü dinledikten hemen sonra çIkIp gitmesi istemiŞ.

'Bir zamanlar fakir bir oduncu varmIŞ ormandaki kulübede yaŞar ve odun keserek hayaTInI kazanIrmIŞ. Bir gün kulübede yangIn çIkmIŞ ve bütün ormanI kül etmiŞ. O çevrede kimse ona güvenip iŞ vermeyince çIkIŞInI alIp eŞeĞine binip yola koyulmuŞ.

Bir ses iŞitmiŞ yoluna devam ederken. BÜLBÜL''Senin haline çok üzüldüm Büyü yapacaĞIm eŞeĞin ŞarkI söylemeye baŞlayacak sende çok para kazanacaksIn

demiŞ.Gerçektende eŞek güzel ŞarkI söylemeye baŞlamIŞ.Oduncu o Şehir senin bu kasaba benim dolaŞIp eŞeĞine ŞArkI söyletiyor herkes onlarI izlemek için yarIŞIyorlarmIŞ.Ünleri tüm ülkeye yayIlmIŞ.

Bir gün yine bir kasabaya gitmek için koŞuŞtururken BÜLBÜLÜN yardIm isteyen sesini duymuŞ oduncu. Kedi bülbülü yakalamIŞ ve yemek üzereymiŞ duraklamýþ. Ama kazanacaðý paralarý düþününce arkasýna bakmadan kaçmIŞ oradan.

Gösteri baŞladIĞInda eŞek ŞarkI yerine sadece bir eŞeĞin çIkarabildiĞi sesleri çIkarIyormuŞ. Oduncu kendisini arlatanlIkla suçlayan halkIn elinden canInI zor

kurtarmIŞ.İŞte O zaman BÜLBÜL ölünce Büyünün bozulduðunu anlamIŞ.

Bende Senin BÜLBÜLÜNDÜM ve sen beni öldürdün. Büyüde o yüzden bozuldu.KeŞke güzel giysiler dikerken DOSTLUK İPLİĞİNİ KOPARMASAYDIN.

Öyküyü dinleyince hemen çIkIp gitmiŞ terzi çünkü söyleyecek sözü yokmuŞ.

Onun söyleyecek bir Şeyi yok ben söylemek isterim.DOSTLUK İPLERİNİ koparmamanIz DİLEĞİYLE......
Ey Nefsim! Görüyorum ki tamamen dünya ile haşır neşir oldun tamamen ona bağlandın. Ondan hiç ayrılmak istemiyorsun. Gittikçe dünya muhabbeti ve mal hırsı her yanını sarıyor. Bir gün ölüm gelip seni biriktirdiğin maldan ve sevdiğin dünyadan ve dostlarından, arkadaşlarından ayıracağını düşünemez oldun. Öfke ile kalp kirdin, bilmezmisinki bir kalp kirmak kabeyi yikmak gibidir?
bilmezmisin???

Alıntı
.

Foruma Git:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.