{EDITOR=<font color="#000000">Savcılığın soruşturma başlattığı havuzla ilgiliifade veren Kayapınar Belediye Başkanı DTP'li Zülküf Karatekin,müteahhit M.G.'ye gönderdiği yazıda "Yükleminiz altında yapımı devameden park içindeki havuz imalatını projenize uygun hale getirmenizirica ederim" dedi. <br><br>Havuzu yıkacağını söyleyen müteahhit G., bunun kendi projesi olmadığınıve belediyenin isteğini yerine getirdiğini söyledi. G., şöyle konuştu: <br>"Sözde Kürdistan haritası şeklindeki havuzu yıkacağım. Belediye Başkanıbana gönderdiği yazıda 'projenize uygun haline getirin' diyor. Benhavuzla ilgili proje hazırlamadım, belediyenin projesini uyguladım. <br><br>Fen İşleri Müdürü Mustafa Sancar, yapı ve kontrolden sorumlu mühendisAhmet Sis ile Park Bahçeler Müdürü benimle sık sık görüşüp talimatveriyordu. Bana projede gölet görünen yerde birtakım değişikliklerolduğunu söylediler, gölet olan yere havuz yapılacağını söyleyerek, birkâğıda çizilen havuz şeklini bana getirip 'bu şekilde yap' dediler." <br><br>Belediye Başkanı Karatekin, olayın basına yansımasının ardından yaptığıaçıklamada ise "Proje bize aittir. Kendimiz yaptık. Böyle yorumlar artniyetlidir" demişti. </font><br>inthbEDITOR}
.