Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Peygamberimiz ( s. a.v )'ın 10 Nasihati
Konuyu Değerlendir
  • 24 Oy - 2.96 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 1,019

Peygamberimiz ( s.a.v )'ın 10 Nasihati

1) BESMELE
Resûlullah aleyhissalâtu vesselam buyurdular:
- Besmelesiz baslanan her is, hicbir netice vermez.
- Herhangi bir müskül ve güclüge rastlarsan Allah'in ismini an,
Besmele cek: "Bismillâhirrahmanirrahim ve lâhavle velâ kuvvete illâbillâhil aliyyilâzîm" cümlesini tekrarlar. ALLAH seni her musibetten vebelâdan kurtarir.
2) HAMD VE SÜKÜR
Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular:
- "Elhamdü lillah= Allah'a hamdolsun" demek en büyük tessekkürdür. Bunu söylemeyen sükretmemis olur.
3) SALAVÂTI SERIFE
- Isteklerin olmasini isteyen bana cokca salat ve selam göndersin.(Zorluklarin basarilmasi, rizkin bollugu ve istege ulasmak icin en iyisalat ve selamdir.)
4) IMAN-IBADET
- ALLAH ibadetsiz imani, imansiz ibadeti ve isi kabul etmez.
5) NAMAZ
- Namaz; küfür ile insanlik arasinda bir perdedir. Onu terkedenler küfre yaklasmis olurlar.
- iman sahibi ile imansiz arasinda bir fark vardir'ki o da namazdir. Namazini terkeden bir iman sahibi digerinden farksiz olur.
6) KUR'AN OKUMAK
- Sizden birisi ALLAH ile konusmayi ve ona yakin olmayi seviyorsa, tam bir kalb süküneti icinde Kur'an okusun.
- Ümmetimin en makbul ibadeti bakarak Kur'an okumaktir.
7) IHLAS SÛRESI
- Bin kere "Ihlas" okuyan bir iman sahibi kendini cehennem atesinden kurtarmis olur.
8-YÂSIN-I SERIF
- Her gece "Yasin" okumaya devam eden bir kimse sehit olarak ölür.
- Bir kimse ana ve babasinin yahut onlardan bir tanesinin cuma günü kabrini ziyaret edip "Yasin" okusa büyük günahlari affolunur
9) YATAGA YATARKEN
- Yataga yatarken önce "1 Fatiha" sonra "3 Ihlas" surelerini okuyan birkimse uykusunda ölümden baska her musibetten korunmus olur.
10) GENCLER
- ALLAH, genc tövbekarlari sever
- Gencligini taat ve ibadet yolunda harcayanlari Hak Teala cok sever.
- Gencliginde ibadet edenlerin; ihtiyarliginda ibadete baslayanlarüzerindeki üstünlügü; halka nazaran peygamberlerin üstünlügüderecesindedir.
- Allah; genc yaslarinda ibadet edenleri meleklerine göstererek sevincini ilan eyler.
- Cenab-ı Hakk'in indinde tövbekar genclerden sevgili bir sey yoktur.
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.
Konu: 0

allah razı olsun...
HuzurForum"a hoşgeldin burhan2282, --::HuzurForum::-- Çok güzel olacağız çokkk since Jun 2006.

Alıntı
.
Konu: 0

teşekkür ederiz.ALLAH razı olsun

Alıntı
.
Konu: 215

tşkrler abi allah razı olsun
[Resim: image.php?u=5939&dateline=1190631135]

[COLOR=#000000]

Alıntı
.