Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
kuyruk dik olunca
Konuyu Değerlendir
  • 11 Oy - 3.09 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 723

KUYRUK DİK OLUNCA
Ormanda bir fare vardı.
havalı, kibirli,her an bir hayvana musallat olan kuyruğu dik bir fare.
Kuşların yuvasına pislemediği gün maymunun kuyruğunu ısırır,tavşanı korkutmadığı gün tilkinin başını şişirirdi.
Orman hayvanları illallah demişti farenin elinden.Bu böyle devam edemezdi...
sonunda hayvanlar aralarında bir heyet kurup ,aslanı ziyarete gittiler.
ormanın kralı oydu bir çare bulurdu nasılsa .
B ütün hayvanları topladı aslan.Yaşlı kaplumbağayı dinlediler önce,sonra zürefayı ,sonra tavşanı,maymunu,, ağaçkakanı yılanı hatta diğer fareleri...
sözü en son kedi aldı:
__Saygıdeğer kralım,dedi bıyklarını burarak,bu işi bana bırakın , biz onunla ta ezelden düşmanız.
Aslan diğer hayvanlara baktı,ne dersiniz diye soruyor gibydi.Olur manasına başlarını salladılar.
Kedi göğsünü gere gere görevinin başına gitti. herkes olacakları beklemeye koyuldu.
fare bir ağacın altında olanlardan habersiz planlar kurmakla meşguldü.
kuyrğunu dikmiş kendi kendine konuşuyor .sinsi sinsi gülüyordu.kedi yavaşça yaklaştı arkasından.doğrusu işin bu kadar kolay oalcağın o da beklemiyordu.avına sessizce yaklaştı,pnçesini kaldıdı oda ne?!
bu farenin ensesinde gözü vardı sanki.kedini gölgesini gören fareşimşek hızıyla fırladı.önde kaçarken bile kuyruğu havada bir fare,arkasındand görev aşkıyle yanan azimli bir kedi.görülmeye değerdi doğrusu.
o köşe senin bu ağaç benim,o kayalıkm senin bu kovuk benim ,öyle bir koşturmaca ki!...
nihayet düz bir ovaya geldiler.fare sağın baktı, soluna baktı , kaçacak yer yok.karşıda otlamakta olan bir inek gördü.bütün kuvvetini toplayıp ineğin yanına doğru koşmaya başladı.nefes nefeseydi.az öncekisıçrayışında biraz daha ağır kalsa ,nerdeyse dik kuyruğunun ucundan yakalanacaktı.can havliyle bir yandan ineğin yanına koşuyor bir yandanda, dur sen, diyordu,bir kurtulayım neler yapacağım sana dur sen...
nihayet ineğin yanına ulaştı fare.yalvardı,yakardı,beni sakla diyerek.nedersae desin inek kabul etmiyor ,senden az çekmedim,diyordu,ne halin varsa gör...
türlü türlü diller döktü,ağladı.
--ben ettim sen etme inek kardeş ,diyordu,şu kedi belasından bir kurtulayım,beni sen bile tanıyamayacaksın.nasıl akıllı uslu olcağım bir bilsen ...asırlar sonra bile bizi anlatacak kitaplar.
sonunda ;
---Peki peki,dedi inek;uzatma da geç şöyle arkama.
ve farenin üzerine 'şey etti'.
kedi ovaya vardığında acınacak haldeydi.ayakta duracak hali kalmamıitı zavallı hayvanın.hemen sağa sola bakmaya başladı
dümdüz ovaydı burası ve karşısındaki inekten başka kimsecikler yoktu.
belkide bu inek fareyi görmüştür diye düşündü.son takatini toplayıp ineğin yanına geldiğinde,bir şey sormasına gerek kalmamıştı.kedi gülmeye başladı.
manzara şöyleydiSmiley (5)ümdüz bir ova,bir inek,ineğin hemen arkasında taze
'şey'kümesi,onun içinde dik bir kuyruk...
yavaş yavaş yaklaştı kedi,kuyruğundan tuttuğu gibi fareyi parçalayıverdi.

Hazreti Mevlana bu hikayeden üç şey anlamak lazım diyor:
Bir:sana her 'şey' atan senin düşmanın değildir.
İki:seni 'şey' den çıkaran herkes dostun değildir.
üç: bu kadar ' şey' in içinde kuyruğu dik gezmenin alemi ne?
[Resim: lvbackni1qb7po7.gif]

Alıntı
.

Foruma Git:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.