Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
ALLAH lafzının psikolojik etkileri
Konuyu Değerlendir
  • 21 Oy - 2.48 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 1

BİR GAZETE HABERİ� [SIZE=3]
[COLOR=#a0a0a0]Müslüman Olmayan Psikiyatristler "Allah" kelimesinin Psikolojik Tedavide Etkisini Keşfetti!

Hollandalı Psikiyatrist Vander Hoven, hastalarda ve normal insanlarda uyguladığı yeni deneyi Kur'ân okumanın ve Allah kelimesini tekrar etmenin etkilerini açıkladı.
Hollandalı profesör araştırmasının ve çalışmalarının üç yıl sürdüğünü söyledi. Hastalarından bazıları Müslüman değildi, bazıları Arapça bilmiyordu ve "Allah" kelimesini söylemeyi öğrendiler; sonuç muhteşemdi, özellikle tansiyon ve stres problemi olanlar için. "El Vatan" isimli Suudi günlük gazetesi, Arapça okuyabilen ve düzenli Kur'ân okuyan insanların psikolojik hastalıklardan kendilerini rahatça uzak tutabildiklerini söyledi. Psikolog "Allah" kelimesindeki her harfin hastalıklara nasıl tedavi olduğunu açıkladı.
"ALLAH" kelimesindeki ilk harf olan (A)yı söylemek respiratory sisteminden gelen bir ses ve nefes alışınızı kontrol ettiğini belirtti. Arapçadaki sesli harf (L)yi teleffuz ederken dil üst damağa hafifçe değer ve bu bir duraklamadır. Ondan sonra tekrar aynı nefes kontrolünü yapmak (tekrar (LA) demek) aspirationu rahatlatır. Ayrıca, son harf olan (H)yi söylerken ciğerler ve kalp arasında bağlantı kurulur ve bu bağlantı kalp atışlarını düzenler.
Araştırmanın ilginç yanı ise, araştırmayı yapan profesörün müslüman olmaması ve fakat İslâmî ilimleri araştırması ve Kur'ân'daki sırları öğrenmeye çalışması. Cenâb-ı Hak
Kur'ân-ı Kerîm'de de [meâlen] "Kalpler Allah'ı zikretmekle tatmin olur" buyurmaktadır...

[FONT=Verdana]Dünya saltanatı istiyorsanız mevlayı zikredin ahiret saltanatı istiyorsanız yine mevlayı zikredin..
[COLOR=#a0a0a0][FONT=Verdana]
[COLOR=#a0a0a0][COLOR=#a0a0a0][FONT=Verdana]Alimleri irfan sahibİ eden, üç harf ile beş noktadır."
(عشقْ)
"Mü'minleri duhûlü cennet eyleyen, beş harf ile üç noktadır." (ايمان)

Alıntı
(En son düzenleme: 06-08-2007, 16:00 EşkiyA.) .
Konu: 1,019

bir yanda islamiyeti yerden yere vurmak isteyen cahil ve kendini bilgili zanneden avrupalı.. bir yanda Allah lafzının hikmetlerini keşfeden bilgili bir avrupalı.....
Rabbim cevaplarını kendileri vasıtasıyla veriyor onlara...
Rabbim bu şahsa ve digerlerine hidayet nasip eylesin...
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.
Konu: 130

AMİN.PAYLAŞIM İÇİN ALLAH RAZI OLSUN NURBANU.
[Resim: tevbewp0hp9cw4.gif]

Alıntı
.

Foruma Git:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.