Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Soda şişesi dinamit gibi patladı
Konuyu Değerlendir
  • 22 Oy - 3 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 1,019

[Resim: soda.gif]
Sağ gözü görmeyen Tuncay Sarı, "Bir hafta boyunca gözümde cam parçasıyla gezdiğime inanamıyorum" dedi.

Aniden patlayan soda şişesi Sakarya'da bir büfeciyi yaraladı. Daha önce altı kişi aynı nedenle yaralanmıştı

SAKARYA/İSTANBUL - Şişelerine aşırı dolum yapılan sodalar, yaz sıcaklarının da bastırmasıyla patlamalara ve yaralanmalara neden oluyor. Patlayan soda şişelerinin en son kurbanı Adapazarı'ndan bir büfeci.
21 yaşındaki Tuncay Sarı, geçen hafta, buzdolabına yerleştirmeye çalıştığı soda şişesinin elinde patlaması nedeniyle görme kaybına uğradı. İlk anda herhangi bir şey hissetmediğini, sonra gözünde ağrı başladığını anlatan Sarı, kırık cam parçalarının gözüne girdiğini ancak bir hafta sonra doktora gidince öğrenmiş.
Sarı, "Sağ gözüm tamamen görme yeteneğini kaybedince doktora gittim. Gözümden cam parçası çıkardılar. Doktor kalıcı bozukluk olmayacağını söyledi. İki ay içinde düzelecekmişim. Tekrar kontrole gideceğim. Bir hafta boyunca gözümde cam parçasıyla gezdiğime inanamıyorum" dedi.
Daha önce de dört ilde soda şişesi patlamaları meydana gelmiş, mağdurlar tazminat talebiyle mahkemeye başvurmuştu. Sakarya'da iki çocuk annesi F.U'nun dört yıl önce elinde soda şişesinin patlamasıyla bir gözünü yitirmesi üzerine açtığı davada hazırlanan bilirkişi raporu, patlamaların sebebi olarak şişelerde 'aşırı dolum' yapılmasına işaret etti.

Şişede yüzde 4-8 boşluk
Bilirkişi raporuna göre, yaz aylarında sıcak havanın etkisiyle genleşen sıvı, şişede yeterince boş alan kalmazsa aşırı basınçla patlıyor. Standartlara göre cam şişelerde asitli içecekler için bırakılması gereken tepe boşluğu yüzde 4 ile 8 arasında olmalı. Raporda, şişelerdeki üretim hatalarının da patlamalara neden olabileceğine dikkat çekildi. Soda şişelerinin patlaması nedeniyle Mersin'den Dilek Tülü, Manisa'dan Murat Kaygaş ile İstanbul'dan Ceylan Bayram, Osman Yılmaz ve Rıdvan Özkan gözlerinden yaralanmıştı. (aa, Radikal)

Soda alırken dikkat...
Soda alırken, şişenin ağzına kadar dolu olmamasına ve şişedeki kalite işaretlerine dikkat etmek gerekiyor. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı avukat Bülent Deniz, patlayan soda şişelerinin 'ayıplı mal' kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Şişenin defolu olmasının üretici firmayı sorumluluktan kurtaramayacağını belirten Deniz, elinde soda şişesi patlayan tüketicilerin zarar tazmini için dava açabileceklerini anımsattı. Deniz, "Tüketicileri hangi ürün olursa olsun marka haline gelmiş olanları tercih etmeleri konusunda uyarıyoruz. Soda için de bu geçerli. Bu ürünler, üzerlerindeki TSE, İSO 9001, İSO 9002 ve AB standartlarını yansıtan işaretlerle kalitesiz ürünlerden kolayca ayrılabilir" dedi.
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.
Konu: 3

böle bi olay bizim burdada oldu..
kadının elinde patlamış soda şişesi ve sonuç: kolu kırılmış..

sağlığımız çok önemli, dikkatli olmalıyız..
e imza atmayı bilmiyosam napim ? ! Smiley (28)

Alıntı
.
Konu: 10

gülsem mi ağlasam mı???

Alıntı
.