Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Türkiye petrol denizinde yüzüyor; ama kastılı olarak saklanıyor
Konuyu Değerlendir
  • 16 Oy - 2.19 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 1,019

Türkiye�deki yeraltı zenginliklerinin kasıtlı olarak saklandığını ifade eden Prof Ahmet Maranki, �Kastamonu�da zengin petrol rezervi var� dedi.
Kaynak: http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=211987
05 Mart 2006

Türkiye�deki yeraltı zenginliklerinin kasıtlı olarak saklandığını ifade eden Prof Ahmet Maranki, �Kastamonu�da zengin petrol rezervi var� dedi.
Kozmik bilim, bio enerji, sağlıklı yaşam gibi konularda çalışmaları bulunan Prof. Dr. Ahmet Maranki, Kastamonu'nun Daday Ballıdağ etekleriyle, Tosya'nın Karadere mevkiinde petrol çıktığını söyledi. Prof. Dr. Ahmet Maranki, Azerbaycan'da 1997 yılında yapılan Uluslararası Enerji Kongresi'ni BM adına izlediği sırada, bölgede petrol olduğunu kanıtlayan ABD'ye ait uydu fotoğraflarına Azerbaycanlı bir bilim adamı aracılığıyla ulaştığını belirtti.

KÖYLÜLER BİLİYOR

Bunun üzerine 2003 yılında Kastamonu'ya gelerek bir dizi araştırma yaptığını ve ilginç gelişmelerle karşılaştığını ifade eden Prof. Dr. Maranki, 'Bana yaşlı köylülerin anlattığına göre 1950'lerde Amerikalıların açtığı kuyulardan sarı renkte bir şey fışkırmış. Sonra hemen kuyulara taş doldurup üstüne de beton döküp kapatmışlar. Bazı köylülere de 'siz petrol denizi üzerinde yaşıyorsunuz' demişler. Gidip gördüm, Daday Ballıdağ eteklerinde ve Tosya'nın Karadere mevkiinde petrol resmen yerden çıkıyor. Petrol var ancak çıkartılmıyor. Kastamonu'da petrol denizi üzerinde yüzüyoruz' dedi. Bu konuyla sadece kendisinin değil, CHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım'ın da ilgilendiğini ifade eden Maranki, sözlerine şöyle devam etti:

'Yıldırım, bölgeye gidip arama yapılan kuyuları görmüş, yöre halkıyla konuşmuş. Amerikalıların 1958'de TPAO ile işbirliği içerisinde yaptığı sondaj çalışmalarının 11 tanesi tespit edilebilmiş. Bu 11 tane kuyunun hepsi betonla kapatılmış. Halk kuyulardan petrol çıktığını bizzat görmüş.'

Yöre halkı da destekliyor

Tosyalı emekli zabıta memuru Hasan Mısırlı da bölgede petrol olduğuna inanıyor. Karadere Köyü'nde dere yatağı boyunca akan yanıcı maddenin 1970'li yıllarda ilgilerini çektiğini ve zamanın belediye başkanının bundan faydalanmak için kendisini görevlendirdiğini belirten Mısırlı, şunları söyledi:

'Dere boyunca yıllardır akan bu maddeyi yolda zift olarak kullanmak istiyorduk. Yükleyip getirdik. Denemek için yaktık. Geride hiçbir şey kalmamacasına yandı. Şaşkına döndük. O zaman sesimizi yetkililere duyurmak için çok uğraştık ama kimseye duyuramadık. Bu maddenin incelenmesi gerekiyordu.'
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
(En son düzenleme: 17-11-2007, 18:14 EşkiyA.) .
Konu: 136

s.a arkadaşlar ben bu konuyu yıllardır irdelerim ve sabırla bir netice alma noktasında bakalım hanigi vatanpervere nasip olacak bu konuda bir milli politika oluşdurup.bir petrol bakanlıgı kurup ülkede milli bir seferberlik ilan ederek sigara alkol ve fuhuşa harcanan paralar,petrol çıkarılması için harcanacak diye öyle hayaller kurarım.ama malesef hep hayal olarak kalacak.düşünün habru sınır kapısı var ben gittim zahoya gittim.habur nehrinin bizim tarafımızda makinalı tüfek yuvaları havan ve top mevzileri tank mevzileri mayınlı arazi ve askeri yasak bölge nehrin karşısı hep petrol kuyuları.ben bu bölgeye saddam döneminde enkada formen olarak çalışıyordum o zaman gittim şimdi bakıyorum tvlerden ve gazetelerden kürt bölgesi gene bir şekil kuyular çalışıyor veya yenisi ile bir şekil ilerde degişecek.yani demek istedigim c.Allah bu nigmeti bize bir habur nehrinin bir tarafına verip bizden esirgemişmi haşa.biz çapsız ufuksuz politikalarımız ve politikacılarımız sayesinde .çalışmadan borçla yaşamayı ve avantadan geçinmeyi kendimize alışkanlık haline getirmişiz.ugraşmıyoruz bu konuya yeterince büteçe ayrıp yeterli maddi ve manevi kaynak ve insan gücünü kullanmıyoruz.sonrada kalkıp mugallata yapıyoruz.bu anlatılanları yöresel anonim hikaye haline getirip.zaman israfı ile kaybak israfı ile ahla vahla ömür tüketiyoruz.ben yıllardır.bu konuda tek bir meclis araşdırması ve kamuoyu beklentisi gördüm.hep bu konu lafda kalmışdır.bir politikacı çıkıpda bu aziz milletin karşısına ey millet bana oy verin ben yerlatı ve yer üstü zenginliklerimiz var gücümle çalışıp çıkaracagım ve sizi muhassır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarıp.bu konuda ihya edecem ve milli gelirimiz bu sayede 3,4,5 katına çıkacak emin olun bana destek olun.bakın diger ülkeler nerelere geldi demişmi.koca bir yokkkkk.
hep sen ben kavgası kılıkı kıyafet kavgası.yok senin karın davette söyle giyindi böyle konuşdu.o ona küs bu buna şunu demiş.sen benden daha iyi veya kötü vatanperversin mugallataları ile bu vatan evlatları oyalandı uyutuldu ve bugüne geldi ha diyeceksinizki bu konular bitermi ve bizler bitipde yerlatı zenginliklerimizin farkına varır da mevcut dinamiklerimiz ne zaman harekete geçiririz.bana sorarsanız umut kaf dagının arkasında ve anka kuşunun kanadında bekleyelim görelim .cAllah ne zaman akıllanırsak o kaf dagının arkasınıda bize yakın eyler dua edelim inşallah Allah bu millete akıl fikir ve aydınlanma noktasında birbirimize güvenme ve sevme noktasında biran evvel güç versin ve uyandırsın.
saygılarımla.

Alıntı
.