Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Erkekler neden az konuşur ¿
Konuyu Değerlendir
  • 18 Oy - 2.5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 80

Akşam yemeğinde konuşmuyor, televizyonun karşısında tek kelime etmeden oturuyor Neden? Neden erkekler konuşmazlar? Merak eden hanımlar için işte size cevaplar...

Konuşmak isteyen bir kadın ve suskunluğa gömülen bir erkek... Bu çift size pek yabancı gelmiyordur herhalde. Kadın erkek ilişkilerinin çoğunda durum aynıdır, hatta o kadar aynıdır ki, kadının erkekten çok daha fazla konuştuğu saptaması bilimsel araştırmalara bile konu olmuştur.

DOĞALARI BÖYLE

Buna göre bir kadının ağzından günde 23 bin kelime çıkarken, erkeğin ağzından en iyi ihtimalle bunun yarısı kadar kelime çıkar.

Dolayısıyla birlikte olduğunuz erkeğin az konuşmasına, özellikle de kritik durumlarda sessiz kalmayı tercih etmesine aranızdaki bir sorun olarak değil, erkek doğasının bir parçası olarak görseniz iyi olur.

Neden erkekler konuşmazlar, neden futbol dışında hiçbir konuda yorum yapmazlar? İşte elimizdeki cevaplardan bazıları...

* Zamanlamaları farklı: İşten eve yorgun argın dönen bir kadın oturup gününün nasıl geçtiğiyle ilgili sohbet etmeyi bir yorgunluk olarak görmez. Oysa erkek o esnada tek bir kelime etmeyi bile büyük bir külfet sayar. Yani kadınla erkeğin sohbet konusundaki zamanlaması farklıdır. Aynı şey kavgalar için de geçerli... Kadın olayı patlak verdiği yerde ve zamanda çözmek ister, bunun tek yolunun ise konuşmak olduğunu düşünür. Oysa erkek olayın üzerinden vakit geçmesini, yani ateşin küllenmesini beklemeyi tercih eder.

* Büyütmemek için: Burada kötü olay derken kastettiğimiz, sadece kadınla erkek arasındaki tartışmalar değil. Örneğin, ikisi birden trafikteyken öndeki arabanın sürücüsünün abuk sabuk bir hareketine aynı derecede sinirlenseler de kadın o adama iki saat söylenir, oysa erkek bir küfür sallayıp bir daha lafını bile etmez. Erkek böyle bir durumda, kadının her şeyi ne kadar büyüttüğünü bildiği için, kendini bir denge unsuru olarak görür ve sessiz kalarak yatıştırıcı etki yaratmak ister.

* Rolleri gereği: Erkeklere küçük yaştan itibaren "erkek adamın" az ve öz konuşması gerektiği öğretilir ve bilinçaltına işleyen bu öğreti çoğu erkeği ileri yaşlarda suskunluğa iter. Erkeğin toplumsal rolünde "karı gibi konuşup karı gibi gülmeye" yer yoktur. O her zaman soğukkanlı ve kontrollü olmak, sorunlar karşısında tepeden bakan bir tavır takınmak zorundadır.

* Fırsat verilmediği için: Biz kadınlar konuşma konusundaki önceliği hiç kimseye kaptırmak, lafı kimseye bırakmak istemeyiz. Bu da karşımızdaki erkeklerin zaman zaman duygu ve düşüncelerini ifade etmeyi isteyip de buna fırsat bulamamalarına neden olur. Aceleci davranmak, bir kadının yapabileceği en büyük hatadır.

* Sözleri yoktur: Bazen ise durum bu kadar alengirli değildir, işten eve gelen erkek "Günün nasıl geçti canım?" sorusuna "iyi" diye cevap verir ve bunun anlamı gününün iyi geçtiğinden başka bir şey değildir. Onun zaten çok iyi bildiğiniz iş hayatındaki sıradan bir günü anlatmayı gereksiz bulur. Yani erkeğin her susuşunun altında bir mana aramak çok anlamsız ve ayrıca paranoyakça bir tutum...

Erkeklerin ağzından, kadınların yarısı kadar kelime çıkar. Bu onların tabiatında var. erkekleri tabiatlaırnın dışına çıkmaya zorlamayalım hanımlar Smiley bırakın sussunlar onlar susdukça sıra bize gelicek Smiley
[Resim: frvdf1ys1zjnz4.jpg]

Alıntı
.
Konu: 1,019

Alıntı: Fırsat verilmediği için: Biz kadınlar konuşma konusundaki önceliği hiç kimseye kaptırmak, lafı kimseye bırakmak istemeyiz. Bu da karşımızdaki erkeklerin zaman zaman duygu ve düşüncelerini ifade etmeyi isteyip de buna fırsat bulamamalarına neden olur. Aceleci davranmak, bir kadının yapabileceği en büyük hatadır.
bunun dışındakiler zayıf ihtimal...

siz kadınlardan bize sıramı geliyor. beşikte bi başlıyorsunuz konuşmaya mezara kadar.
Kadınlar doğası gereği erkeklerden önce başlıyor bebeklikte konuşmaya ve bunu fırsat bilip susmak bilmiyorlar daha:hıhı:hıhı:hıhıSmiley (5)
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.
Konu: 80

Kabul edin artık bizim konuşma yeteneğimiz sizden fazla gelişmiş buda bizim doğamızda war tıpkı sizin doğanızda konuşma yeteniğiniizn az olduğu gibi biz sizi az konuşmanızla sewdik warın sizde razı olun Smiley
[Resim: frvdf1ys1zjnz4.jpg]

Alıntı
.

MeleKülarZ demiş ki:Kabul edin artık bizim konuşma yeteneğimiz sizden fazla gelişmiş buda bizim doğamızda war tıpkı sizin doğanızda konuşma yeteniğiniizn az olduğu gibi biz sizi az konuşmanızla sewdik warın sizde razı olun Smiley

sizin konuşmanızdan bize sıra gelmiyo ki konuşma yetenegimiz gelişsin. beşikte başlıyorsunuz konuşmaya gerisi malum Smiley (12)
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Alıntı
.
Konu: 486

kim demiş erkekler az konuşur diye,bence erkeklerde çok konuşurlar,ama bayanlar birazdaha fazla konuşur bunuda inkar etmeyelimSmiley (18)
beni bir ben bilirim birde yaradan,bana bir ben lazımım birde anlayan.hz mevlana----------------------------------------------------------------------------------
[Resim: avauser56671gu3.gif]

Alıntı
.

siz bayanlardan bize sıramı geliyor ki konuşalım...
hem biz öyle sizin gibi vıdı vıdı yapmayız az ve öz konuşuruz:hıhı:hıhı:hıhı

Alıntı
.
Konu: 486

bayanların fazla konuşmalarının tek sebebi erkekler benceSmiley
beni bir ben bilirim birde yaradan,bana bir ben lazımım birde anlayan.hz mevlana----------------------------------------------------------------------------------
[Resim: avauser56671gu3.gif]

Alıntı
.

Sema demiş ki:bayanların fazla konuşmalarının tek sebebi erkekler benceSmiley

ne alakaymış bi açıklama alalım bakalım

Alıntı
.