Sahabeden Ebu Osman ile Selman bir ağacın altında oturuyorlardı.Selman ağaçtan bir kuru dal kopardı.sonra da dalı yaprakları dökülünceye kadar salladı.Ebu Osman hayretle onu takip ediyordu.
Selman:
Ey Osman!niçin böyle yaptığımı sormayacakmısın deddi.
O da:
Nedenmiş diye sordu Selman anlatmaya başladı
birgün PEYGAMBER EFENDİMİZ (S.A.V.) ile böyle bir ağacın altında oturuyorduk.Resulullah(S.A.V.) benim yaptığım gibi kuru bir dal kopardı.Dalı yaprakları dökülünceye kadar salladı.Sonra bana dönerek:
Selman dedi.Neden böyle yaptığımı sormayacak mısın?
Bende:
Neden böyle yapıyorsun EY Allah'ın ELÇİSİ dedim
Bunun üzerine Resulullah(S.A.V.):
Bir müslüman güzelce abdest alır ve beş vakit namaz kılarsa günahları işte bu yapraklar gibi dökülür buyurdu ardından şu ayeti okudu:
Gündünüzün iki ucunda gecenin de ilk saatlerlerinde namaz kıl.Çünkü iyilikler kötülükleri giderir(Hud suresi 114.ayet)
İŞTE BU İBRET ALANLARA BİR ÖĞÜTTÜR.
Selman:
Ey Osman!niçin böyle yaptığımı sormayacakmısın deddi.
O da:
Nedenmiş diye sordu Selman anlatmaya başladı
birgün PEYGAMBER EFENDİMİZ (S.A.V.) ile böyle bir ağacın altında oturuyorduk.Resulullah(S.A.V.) benim yaptığım gibi kuru bir dal kopardı.Dalı yaprakları dökülünceye kadar salladı.Sonra bana dönerek:
Selman dedi.Neden böyle yaptığımı sormayacak mısın?
Bende:
Neden böyle yapıyorsun EY Allah'ın ELÇİSİ dedim
Bunun üzerine Resulullah(S.A.V.):
Bir müslüman güzelce abdest alır ve beş vakit namaz kılarsa günahları işte bu yapraklar gibi dökülür buyurdu ardından şu ayeti okudu:
Gündünüzün iki ucunda gecenin de ilk saatlerlerinde namaz kıl.Çünkü iyilikler kötülükleri giderir(Hud suresi 114.ayet)
İŞTE BU İBRET ALANLARA BİR ÖĞÜTTÜR.