Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Bir Kıssa, Bin Hisse
Konuyu Değerlendir
  • 13 Oy - 3.46 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 167

BİR KISSA, BİN HİSSE

Cüneyd-i Bağdadî ordu ile bir sefere katılmıştı. Sefer sırasında ordu kumandanı ona mücahitlere dağıtılmak üzere gönüllülerce hibe edilmiş bazı eşyalar gönderdi. O da bu eşyaları kabul edip, asker ve gazilerin muhtaçlarına dağıttı.
Fakat Cüneyd-i Bağdadi’nin içini bir kınamadır aldı. Bir gün öğle namazını kıldıktan sonra oturup; “Niçin o şeyleri kabul ettim ve dağıttım? Nefsimi kendinden bir şey dağıtıyormuş gibi göstererek gururlandırmış; mücahitleri de cihad esnasında eşyaya boğarak şımartmış olmayayım!” diye kendi kendini kınamaya başladı.
O sırada uykusu geldi ve uyudu.
Rüyasında, kendisine çok süslü bir takım köşkler gösterildi.
“Bunlar kimin?” diye sordu.
“Gazilere dağıtılan eşya sahiplerinin” denildi.
O anda Hazret-i Cüneyd’in içinden: “Acep bana da bir şey var mı?” diye geçmişti ki, derhal ona, köşklerin en güzeli ve en büyüğü gösterildi ve: “İşte bu senindir.” denildi. Hazret-i Cüneyd: “Bana neden daha güzeli ve daha büyüğü verildi?” diye sorunca, denildi ki: “Onlar mallarını sevap bekleyerek verdiler. Sen ise, o malı kabul etmekle yanlış bir iş yapmaktan korkarak, nefsini sigaya ve hesaba çekerek dağıttın. Allah nefsini sigaya çekenleri sever. İşte nefsini hesaba çekmenden dolayı sana daha güzel bir köşk verildi.”

--------------------------------------------------------------------------------
[Resim: Tear_Shed_by_prettylushsuicide.jpg]
...............................................................................................................
Haksızlığa baş kaldırmayanlar, onlardan gelecek her kötülüğe katlanmalıdırlar. (Hz. Ali (r.a))

Alıntı
.
Konu: 56

çok güzeldi irem, emeğine sağlık

Sırf Sensizliği Sensiz Yaşamak İçin Gidiyorum Sensizliğe Smiley (29)

Ya ümitsizsiniz ya da ümit SİZ siniz

Sana gitme demeyeceğim
Ama
Gitme LAVİNİA

Alıntı
.
Konu: 486

emeğine sağlık irem tşk.
beni bir ben bilirim birde yaradan,bana bir ben lazımım birde anlayan.hz mevlana----------------------------------------------------------------------------------
[Resim: avauser56671gu3.gif]

Alıntı
.