Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Bir 'Ahir Zaman Gülü' olmak
Konuyu Değerlendir
  • 12 Oy - 3 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 486

Herkesin bildiği gibi bu zamanın şartları altında cinsellik konusunda imtahan olmak, hele hele ister istemez
sokakta veya dünyanın herhangi bir yerinde müstehcen görüntülerle maruz kalıp tahrik olan ve ihtiyacını evlenemediği
için helal yönden gideremiyen İslam ahlakı çerçevesi içinde yaşamaya çalışanlara çok zor gelebilir.

Ama bilmek gerekir ki her devrin kendine göre ayrı bir eziyeti vardır. Bir genç olarak aslında bu devirde yaşamanın ne kadar
büyük bir mükafat olduğunu bilmek gerekir. Çünkü bizlere Ahir Zaman dediğimiz bu zamanda dikenlerin içinde bir GÜL olabilme nimeti verilmiş. ALLAH kimseyi taşıyamıyacağı yüklerle yüklemez. Yani eğer bize bu yük verildiyse, bu
zamanın çilelerine, özellikle zinanın her türlü belasına karşı dayanacak kudret ve güçteyiz demektir. Yeterki ateşe
el uzatmıyalım, bakmıyalım hatta yanından bile geçmiyelim. Bu zamandaki insanların hali akışı ateşe doğru akan
şehvet ırmağına düşmüşlere benzer.
Irmağın akışın tersine doğru yüzmeye çalışıp karaya çıkmaya çalışanlar ise bu devirde şehveti arzulardan uzakdurabilen gençlerle beraber ALLAH yolundaki bütün salih insanlardır.

Ama bir kerecikten hiçbirşey olmaz dediğimiz her bir harama bakışımızda veya her zinaya yakınlaşmamızda şehvet ırmağının dehşeti işledimiz günah kadar artar ve mücadelemizde o misli zayıflar.

Sonuçta şehvetimize yenik düşerek sermayemize yine bir günah daha kazandırmış oluruz. ALLAH bu zamanda yaşayan bütün
müslüman gençlermizi bir Ahir Zaman Gülü olabilmeyi nasip eylesin...
beni bir ben bilirim birde yaradan,bana bir ben lazımım birde anlayan.hz mevlana----------------------------------------------------------------------------------
[Resim: avauser56671gu3.gif]

Alıntı
.
Konu: 56

amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin

gerçekten çok zorlu bir durum,
insan bu imtihana kendisi dayansa bile
eşinden, çocuğundan ya da akrabalarından yana endişe duyuyor,

RAbbim bütün mü'min ve mü'minelere bu durum karşısında sabırlı olmayı nasip eylesin

Sırf Sensizliği Sensiz Yaşamak İçin Gidiyorum Sensizliğe Smiley (29)

Ya ümitsizsiniz ya da ümit SİZ siniz

Sana gitme demeyeceğim
Ama
Gitme LAVİNİA

Alıntı
.
Konu: 130

amin semacım.rabbim razı lsun paylaşımın için .
[Resim: tevbewp0hp9cw4.gif]

Alıntı
.