DOĞRAMA (GAZİANTEP) - Yazdırılabilir Sürüm +- Forum Hafızoğlu (https://www.hafizoglu.net/frm) +-- Forum: Hayatın İçinden (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=93) +--- Forum: Hafızoğlu Forum Mutfağı (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=94) +--- Konu: DOĞRAMA (GAZİANTEP) (/showthread.php?tid=2944) |
DOĞRAMA (GAZİANTEP) - S_MecnuN - 18-10-2006 DOĞRAMA (GAZİANTEP) MALZEME: Parça et 1 kg. Sarmısak 1 baş Patlıcan 1,5 kg. Nohut 1 su bardağı Domates 1 kg. Tuz Yeşil biber 4 adet Biber salçası Sadeyağ 2 çorba kaşığı Nane Soğan 2 orta boy YAPILIŞI: Akşamdan ıslatılan nohut, parça et ile birlikte pişirilir. Diğer taraftan patlıcanlar kabukları soyulmadan dörde bölünerek 3-4cm. uzunluğunda doğranır. Bir tencere içerisine domateslerin kabukları soyulup çekirdekleri çıkartılır. Biberler doğranır, soğanlar halka halka doğranır, sarmısaklar konur, tuzu atılır ve biraz su ilavesiyle pişmeye bırakılır. Patlıcanlar pişmeye yakın limon suyu domates ve biber salçası ilave edilir. 15-20 dakika da ekşili salçalı suyla kaynatılır.Pişince üzerine ateşte kızdırılmış, sadeyağ ve nane gezdirilir. Bulgur pilavıyla servis yapılır. |