DOĞRAMA (GAZİANTEP)
MALZEME:
Parça et
1 kg.
Sarmısak
1 baş
Patlıcan
1,5 kg.
Nohut
1 su bardağı
Domates
1 kg.
Tuz
Yeşil biber
4 adet
Biber salçası
Sadeyağ
2 çorba kaşığı
Nane
Soğan
2 orta boy
YAPILIŞI:
Akşamdan ıslatılan nohut, parça et ile birlikte pişirilir. Diğer taraftan patlıcanlar kabukları soyulmadan dörde bölünerek 3-4cm. uzunluğunda doğranır. Bir tencere içerisine domateslerin kabukları soyulup çekirdekleri çıkartılır. Biberler doğranır, soğanlar halka halka doğranır, sarmısaklar konur, tuzu atılır ve biraz su ilavesiyle pişmeye bırakılır. Patlıcanlar pişmeye yakın limon suyu domates ve biber salçası ilave edilir. 15-20 dakika da ekşili salçalı suyla kaynatılır.Pişince üzerine ateşte kızdırılmış, sadeyağ ve nane gezdirilir. Bulgur pilavıyla servis yapılır.
MALZEME:
Parça et
1 kg.
Sarmısak
1 baş
Patlıcan
1,5 kg.
Nohut
1 su bardağı
Domates
1 kg.
Tuz
Yeşil biber
4 adet
Biber salçası
Sadeyağ
2 çorba kaşığı
Nane
Soğan
2 orta boy
YAPILIŞI:
Akşamdan ıslatılan nohut, parça et ile birlikte pişirilir. Diğer taraftan patlıcanlar kabukları soyulmadan dörde bölünerek 3-4cm. uzunluğunda doğranır. Bir tencere içerisine domateslerin kabukları soyulup çekirdekleri çıkartılır. Biberler doğranır, soğanlar halka halka doğranır, sarmısaklar konur, tuzu atılır ve biraz su ilavesiyle pişmeye bırakılır. Patlıcanlar pişmeye yakın limon suyu domates ve biber salçası ilave edilir. 15-20 dakika da ekşili salçalı suyla kaynatılır.Pişince üzerine ateşte kızdırılmış, sadeyağ ve nane gezdirilir. Bulgur pilavıyla servis yapılır.
[STRIKE]Ne aradıysam bilki sende bulmuşum.
Senden öncesi yoktu
Seninle var olmuşum.
Sende bütün özlemler.
Sende bütün gelecek.
Beni bende arama.
Ben artik sen olmuşum.[/STRIKE]
.