PATLICAN SALATASI (YOĞURTLU) - 2(GAZİANTEP)
MALZEME:
Patlıcan
1 kg.
Yeşil biber
10 adet
Zeytinyağı
3/4 fincan
Limon suyu
Yarım adet
Yoğurt
250 gr.
Tuz
Sarmısak
5 diş
YAPILIŞI:
Patlıcanlar kuvvetli ateşte kabukları yanıncaya kadar közlenir ve kabukları soyularak temizlenir. Sonra patlıcanlar içinde zeytinyağı bulunan kaseye konur. Üzerine tuz serpilip limon suyu sıkıldıktan sonra çatalla karıştırılır ve zeytinyağı patlıcanlara yedirilir ve iyice ezilerek macun haline getirilerek içine yoğurt katılır ve iyice birbirine yedirilir. Dört adet yeşil biber ateşte közlenir ve kabukalrı soyulur. İçi çıkarılır. İyice yıkandıktan sonra sarmısak ve tuzla havanda dövülür. Sonra bunlar da yoğurtlu sarmısaklara katılır ve daha sonra salata tabağına alınır. Üzerlerine ateşte közlenmiş, kabukları soyulmuş ve iyice yıkanmış yeşil biberler oturtularak servis yapılır.
PİŞMİŞ SOĞAN SALATASI (ADANA)
YAPILIŞI:
Soğanlar şişe dizilerek köz üzerinde pişirilir. Soyulduktan sonra ince kıyılarak, tuzlanır ve üzerine yağ ile limon suyu dökülür. Bu salata ile servis yapılır.
SEMİZOTU SALATASI (İZMİR)
MALZEME:
Semizotu
250 gr.
Zeytinyağı
6 çorba kaşığı
Sarmısak
2 demet
Üzüm sirkesi
2 çorba kaşığı
Havuç
1 adet
Karabiber
Hardal
1 tatlı kaşığı
Tuz
YAPILIŞI:
Semizotunun kökleri temizlenir. Taze yapraklarıyla sapları doğranır, sarımsağın sapları kesilip atılır. Havuç yıkanıp kazındıktan sonra tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Hardal, tuz, karabiber, zeytinyağı, sirke karıştırılarak iyice çırıpılır. Bunun içine semizotu ve havuç katılır ve karıştırılır. Üzerine soyulmuş taze sarmısak bütün olarak konularak servis yapılır.
MALZEME:
Patlıcan
1 kg.
Yeşil biber
10 adet
Zeytinyağı
3/4 fincan
Limon suyu
Yarım adet
Yoğurt
250 gr.
Tuz
Sarmısak
5 diş
YAPILIŞI:
Patlıcanlar kuvvetli ateşte kabukları yanıncaya kadar közlenir ve kabukları soyularak temizlenir. Sonra patlıcanlar içinde zeytinyağı bulunan kaseye konur. Üzerine tuz serpilip limon suyu sıkıldıktan sonra çatalla karıştırılır ve zeytinyağı patlıcanlara yedirilir ve iyice ezilerek macun haline getirilerek içine yoğurt katılır ve iyice birbirine yedirilir. Dört adet yeşil biber ateşte közlenir ve kabukalrı soyulur. İçi çıkarılır. İyice yıkandıktan sonra sarmısak ve tuzla havanda dövülür. Sonra bunlar da yoğurtlu sarmısaklara katılır ve daha sonra salata tabağına alınır. Üzerlerine ateşte közlenmiş, kabukları soyulmuş ve iyice yıkanmış yeşil biberler oturtularak servis yapılır.
PİŞMİŞ SOĞAN SALATASI (ADANA)
YAPILIŞI:
Soğanlar şişe dizilerek köz üzerinde pişirilir. Soyulduktan sonra ince kıyılarak, tuzlanır ve üzerine yağ ile limon suyu dökülür. Bu salata ile servis yapılır.
SEMİZOTU SALATASI (İZMİR)
MALZEME:
Semizotu
250 gr.
Zeytinyağı
6 çorba kaşığı
Sarmısak
2 demet
Üzüm sirkesi
2 çorba kaşığı
Havuç
1 adet
Karabiber
Hardal
1 tatlı kaşığı
Tuz
YAPILIŞI:
Semizotunun kökleri temizlenir. Taze yapraklarıyla sapları doğranır, sarımsağın sapları kesilip atılır. Havuç yıkanıp kazındıktan sonra tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Hardal, tuz, karabiber, zeytinyağı, sirke karıştırılarak iyice çırıpılır. Bunun içine semizotu ve havuç katılır ve karıştırılır. Üzerine soyulmuş taze sarmısak bütün olarak konularak servis yapılır.
[STRIKE]Ne aradıysam bilki sende bulmuşum.
Senden öncesi yoktu
Seninle var olmuşum.
Sende bütün özlemler.
Sende bütün gelecek.
Beni bende arama.
Ben artik sen olmuşum.[/STRIKE]
.