Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !


E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
PATLICAN SALATASI (YOĞURTLU) - 2(GAZİANTEP)
Konuyu Değerlendir
  • 25 Oy - 2.6 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Konu: 480
Mesaj: 2,837
Cinsiyet:
Kıdem: Apr 2006

PATLICAN SALATASI (YOĞURTLU) - 2(GAZİANTEP)


MALZEME:

Patlıcan
1 kg.
Yeşil biber
10 adet

Zeytinyağı
3/4 fincan
Limon suyu
Yarım adet

Yoğurt
250 gr.
Tuz
  

Sarmısak
5 diş
  
  



YAPILIŞI:

Patlıcanlar kuvvetli ateşte kabukları yanıncaya kadar közlenir ve kabukları soyularak temizlenir. Sonra patlıcanlar içinde zeytinyağı bulunan kaseye konur. Üzerine tuz serpilip limon suyu sıkıldıktan sonra çatalla karıştırılır ve zeytinyağı patlıcanlara yedirilir ve iyice ezilerek macun haline getirilerek içine yoğurt katılır ve iyice birbirine yedirilir. Dört adet yeşil biber ateşte közlenir ve kabukalrı soyulur. İçi çıkarılır. İyice yıkandıktan sonra sarmısak ve tuzla havanda dövülür. Sonra bunlar da yoğurtlu sarmısaklara katılır ve daha sonra salata tabağına alınır. Üzerlerine ateşte közlenmiş, kabukları soyulmuş ve iyice yıkanmış yeşil biberler oturtularak servis yapılır.



PİŞMİŞ SOĞAN SALATASI (ADANA)


YAPILIŞI:

Soğanlar şişe dizilerek köz üzerinde pişirilir. Soyulduktan sonra ince kıyılarak, tuzlanır ve üzerine yağ ile limon suyu dökülür. Bu salata ile servis yapılır.

SEMİZOTU SALATASI (İZMİR)


MALZEME:

Semizotu
250 gr.
Zeytinyağı
6 çorba kaşığı

Sarmısak
2 demet
Üzüm sirkesi
2 çorba kaşığı

Havuç
1 adet
Karabiber
  

Hardal
1 tatlı kaşığı
Tuz
  



YAPILIŞI:

Semizotunun kökleri temizlenir. Taze yapraklarıyla sapları doğranır, sarımsağın sapları kesilip atılır. Havuç yıkanıp kazındıktan sonra tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Hardal, tuz, karabiber, zeytinyağı, sirke karıştırılarak iyice çırıpılır. Bunun içine semizotu ve havuç katılır ve karıştırılır. Üzerine soyulmuş taze sarmısak bütün olarak konularak servis yapılır.
[Resim: emeesayg8xr1rc0af.gif]


[STRIKE]Ne aradıysam bilki sende bulmuşum.
Senden öncesi yoktu
Seninle var olmuşum.
Sende bütün özlemler.
Sende bütün gelecek.
Beni bende arama.
Ben artik sen olmuşum.
[/STRIKE]

Alıntı
.


Benzer Konular...
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  prinç salatası MeleKülarZ 1 1,512 21-11-2007, 00:23
Son Mesaj: S_MecnuN
  çin salatası S_MecnuN 4 1,837 04-10-2007, 15:52
Son Mesaj: S_MecnuN
  ALTI DOMATESLİ KIYMA KEBABI (GAZİANTEP) S_MecnuN 3 1,675 23-02-2007, 20:32
Son Mesaj: S_MecnuN
  ALİ NAZİK KEBABI (GAZİANTEP) S_MecnuN 4 1,510 19-10-2006, 09:12
Son Mesaj: S_MecnuN
  DOĞRAMA (GAZİANTEP) S_MecnuN 0 905 18-10-2006, 15:25
Son Mesaj: S_MecnuN

Foruma Git:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 3 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.