Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
((israiL ve Ortadogu sorunu))
Konuyu Değerlendir
  • 21 Oy - 2.62 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 9

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kofi Annan, Lübnan'ı işgal etmemesi konusunda İsrail'i uyardı.

CNN televizyonuna dün demeç veren Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kofi Annan, İsrail'in Lübnan'ı işgal etmesi durumunda Hizbullah'ın saldırılarını artıracağı, Suriye ve İran'ın da krizi çözmek için soruna dahil olacağı uyarısında bulundu. İsrail'in Güney Lübnan'da güvenlik bölgesi oluşturmak için uzun süre kalmasının Lübnanlılar için işgal anlamına geleceğini belirten Annan, "İsrail Güney Lübnan'ı işgal ederse gerginlik had safhaya ulaşır" dedi.

İsrail'in karşı çıkmasına rağmen BM Barış Gücü'nün İsrail-Lübnan sınırına konuşlandırılmasını isteyen Annan, biran önce ateşkes anlaşması yapılması çağrısında bulundu. Suriye ve İran'ın Hizbullah üzerinde etkisi olan iki dost ülke olduğunu ifade eden Annan, "İran ve Suriye sorunun çözümünde rol almalıdır. Onlar uluslararası toplum ile çalışmalı ve işbirliği yapmalı. Uzun süreli çözümler için bize yardım etmeliler. Sevelim ya da sevmeyelim eğer uzun süreli çözüm istiyorsak bu ülkeler ile çalışmalıyız" diye konuştu.

Annan'ın açıklamaları BM Güvenlik Konseyi'nin İsrail'e ateşkes çağrısında bulunmayı görüştüğü ve ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın bölgeye gezi yapmayı planladığı bir döneme denk geldi. BM Genel Sekreteri'nin 'derhal ateşkes yapılsın' çağrısına karşı çıkan Rice, Hizbullah ile birlikte Suriye ve İran'ı suçlamıştı.
((oLmadıgım iNsan oLupTa seviLmekTense,kendim oLdugum için NefreT edilmeyi tercih ederim))

Alıntı
.
Konu: 9

Fransa Dışişleri Bakanı Philippe Douste Blazy, İsrail ve Lübnan arasındaki çarpışmaların Lübnan Devleti'nin yıkılmasına sebep olabileceğini söyledi.

Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebu Gheit ile gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısında konuşan Blazy, "Durumun ciddiyetine dikkat etmeliyiz. İnsani yardım koridorları oluşturulması, çarpışmaların acil olarak durması ve bir ateşkes için gerekli tüm şartların oluşturulması çağrısında bulunmalıyız. Eğer bunlar olmazsa, Lübnan Devleti yok olabilir" şeklinde konuştu.
((oLmadıgım iNsan oLupTa seviLmekTense,kendim oLdugum için NefreT edilmeyi tercih ederim))

Alıntı
.
Konu: 1,019

amaçları zaten filistin lübnan gibi devletleri ortadan kaldırmak değilmi bunların..
sadece laf yapıyorlar hiç birinin laf dışında karşı koydugu yok..

allah hepsini islah etsin bu imansızların....
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.