Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Dinler arası diyalog mu? Allah katında tek din İslam'dır
Konuyu Değerlendir
  • 21 Oy - 3 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 1,019

Allah katında tek din İslam'dır

Değerli okurlarımız sizlere mübarek Ramazan ayında “Dinler iftarda buluştu” başlığıyla haberlerde çıkan olayla ilgili bir şeyler yazıp, bu derdimizi sizlerle paylaşmak istedim. Evvela konumuza şu ayeti kerime ile başlayalım; “Allah katında (makbul olan) din İslam’dır” (Ali İmran 19) diğer bir ayeti kerimede “Kim İslam’dan başka bir din talep ederse (ararsa) o artık ondan asla kabul olunmayacaktır” (Ali İmran 85) buyruluyor. Değerli okurlarımız şimdi sizlerle yukarıda bahsettiğim haberi aktarmak istiyorum…

Dinler iftarda buluştu

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği iftar yemeği, Türkiye'deki tüm dinlerin temsilcilerini aynı masada buluşturdu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftara Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın yanı sıra Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva, İstanbul İl Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri Yusuf Çetin ve Türkiye Katolik Süryanileri Korepiskoposu Yusuf Sağ'ın da aralarında olduğu pek çok dinin temsilcileri katıldı…

Evet değerli okurlarımız ben sizlere ajanslarda geçen haberin metnini aynen aktardım. Malumunuz tüm dünyada Müslümanlar üzerine oyunlar oynanmaktadır. Bu oyunlar kimi zaman “Nükleer tehdit” adı altında, kimi zaman “İrtica tehdidi” adı altında bir takım olayları bahane ederek Müslümanları ezmek isteyen kafir güruhu saldırıya geçip tüm dünya üzerinde oluk oluk kardeşlerimizin kanını akıtıyor ve akıtmaya devam edecekte. Mevlam bu olaylardan ders alıp bizleri oyuna gelmeyen ve başımıza bela gelmeden uyanan kullarından eylesin. Dediğimiz gibi herkese, her keseye göre oyunlar düzenleniyor. Bizlerin üzerinde oynanan oyunların bilmem farkında mıyız? Sizlere bir olayı aktarmak ve üzerimizde nasıl oyunlar oynandığını hatırlatmak istiyorum.

Osmanlı Devletinin son anlarında Yunanlılar Maraş’ta çarşaf giyen bir bacımızın peçesine el uzatıyorlar ve peçesine alıp, başını açmaya çalışıyorlar. Bu olayı gören Sütçü İmam; “Siz nasıl olurda benim namuslu bacımın peçesine o necis ellerinizi uzatırsınız” diyerek harekete geçip o melun Yunanlı askerleri öldürüyor. Bu olay ufak bir kıvılcım gibi gözükse de, öyle bir alev oluyor ki, kafirlerin kuşatması altında olan bu güzel vatanımızın tamamına yayılıyor ve dedelerimiz vatanını, namusunu korumak için mücadeleye başlıyorlar. Bu mücadeleye “Kurtuluş Savaşı” adını veriyorlar. Osmanlının en zayıf döneminde bile ecdadımız iman gücüyle ve Kur’ana sımsıkı sarılarak göstermiş oldukları üstün gayret ve mücadeleyle tüm yurdumuz kafirlerden temizleniyor ve güzel vatanımız kafirlerin çizmesi altında ezilmekten kurtuluyor.

Bu savaştan sonra toplanan Hıristiyan komutanlardan biri (İngiliz generali olabilir) cebinden bir kitap (Kur’an) çıkararak “Biz bunları böyle topla tüfekle yenemeyiz. Onları bu kitaptan uzaklaştırmadıkça onları yenmemiz mümkün değil” diyerek görüşünü bildiriyor. Bu toplantıdan sonra artık bizlerin üzerinde topla, tüfekle değil de manevi savaş ilan edip manevi tahribat vermeye başlıyorlar. Hepimiz bugün geldiğimiz durumu gayet iyi biliyoruz. Yavrularımız, kızlarımız, gençlerimiz ne halde, kimleri seviyor, kimlere özeniyor, kimlerin peşinden gidiyor. Sizlerden ricam başımızı ellerimizin arasına alıp bir düşünelim. Neydik? Ne olduk? Ne olucağız?

Evet! Son zamanlarda üzerimizde oynanan oyunlardan biri ve en büyüğü de “Dinler arası diyalog” adı altında “batıl” olan dinlerini, “hak” dinmiş gibi göstermeye çalışıyorlar. Hoşgörü adı altında bizleri uyutup, genç neslimize kendilerini hoş gösterip, gençlerimizin teveccühünü kendilerine yönlendirmeye çalışıyorlar.

Bizim yetkililerimizde onlara öyle bir hoşgörü ile davranıyorlar ki, bu hoşgörüyü kendi Müslüman kardeşimize göstermiyorlar. Bizim onlara göstermiş olduğumuz hoşgörünün binde birini onlar bizlere göstermiyorlar.

1.) Hepinizce malumdur geçen ay Papa’nın yapmış olduğu açıklamaları hep beraber gördük ve dinledik. Sen kimsin ki, bir de kalkmış Alemlerin Efendisi, peygamberimiz hz. Muhammed (s.a.v) hakkında bir şeyler söylemeye çalışıyorsun. Peygamberimizi ağzına alıp küstahça konuşuyorsun.

2.) Danimarka’daki karikatür krizini hepimiz biliyoruz. Onlar bizim en kutsal varlığımız olan Peygamberimizle, kitabımız Kur’an ile alay edecekler, bizden de hoşgörü bekleyecekler. Yok öyle yağma. Siz evvela kendi haddinizi bilin. Sayın yetkililerimizde bir iftar düzenleyip onları baş köşeye oturtarak onlara son derece kibar davransınlar. Sizin böyle insanlarla aynı masaya oturmamanız lazım. Hangi hoşgörüden bahsediyorlar! Kimi kandırdıklarını zannediyorlar! Hoşgörü sadece ve sadece kendi din kardeşimize gösterilir. Kafir hem küfrünü yapacak, hem de Müslümanlardan hoşgörü bekleyecek.

Uyan artık ey Müslüman! Hepimiz çobanız, çoban! Ehlini etme kurban! Bak ne diyor hazreti Kur’an! Sende var ise iman ile izân! Biraz olsun artık uyan.

“Yahudiler ve Hıristiyanlar! Siz onların dinine tabii olmadıkça asla sizden razı olmazlar.” (Bakara 120)

Yusuf ÖZKAN
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.
Konu: 257

evet herşeyde bir yere kadar
Ey Nefsim! Görüyorum ki tamamen dünya ile haşır neşir oldun tamamen ona bağlandın. Ondan hiç ayrılmak istemiyorsun. Gittikçe dünya muhabbeti ve mal hırsı her yanını sarıyor. Bir gün ölüm gelip seni biriktirdiğin maldan ve sevdiğin dünyadan ve dostlarından, arkadaşlarından ayıracağını düşünemez oldun. Öfke ile kalp kirdin, bilmezmisinki bir kalp kirmak kabeyi yikmak gibidir?
bilmezmisin???

Alıntı
.

adamların açıktan yaptıkları bu kadar hakaretin ardından bizim Akıllılar (!) hala diyaloğ sevdasıyla yanıp tutuşuyorlar..
senin dinine Peygamberine Kutsalına hakaret üstüne hakaret eden bir adamla nasıl olurda diyalog hoşgörü diye bağlantı kurmaya çalışırsın.. hiç mi akıl şuur yoktur bunlardan ben hala anlamış değilim... için içinde büyük işler varki bunca hakarete ragmen hala bizim diyalog sevdalı avrupa yamaları bu işin peşini bırakmıyor...

acaba yahudiler neden diyaloga uzak kalmaktadır..
Selametle
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Alıntı
.

çünkü kendilerini üstün bir ırk olarak kabul ediyorlar.
Ey Nefsim! Görüyorum ki tamamen dünya ile haşır neşir oldun tamamen ona bağlandın. Ondan hiç ayrılmak istemiyorsun. Gittikçe dünya muhabbeti ve mal hırsı her yanını sarıyor. Bir gün ölüm gelip seni biriktirdiğin maldan ve sevdiğin dünyadan ve dostlarından, arkadaşlarından ayıracağını düşünemez oldun. Öfke ile kalp kirdin, bilmezmisinki bir kalp kirmak kabeyi yikmak gibidir?
bilmezmisin???

Alıntı
.

kayranalan demiş ki:çünkü kendilerini üstün bir ırk olarak kabul ediyorlar.

dogru bir tespit hem üstün ırk kabul etmeleri hemde kendi dinlerinden başka bir dinin varlıgını kabul etmemeleri.

peki İslamiyette son din oldugu halde neden batıl olmuş bir dinle ortak noktada birleşme ihtiyacı duysun (Diyalog yapanlar buna neden ihtiyaç duyuyorlar diyelim doğrusu) Üstelik o batıl din senin dininin son din oldugunu hatta bir din oldugu kabullenmemişken nedir bu diyalog. (bir çok papaz islamiyeti bir Felsefi akım olarak tanımlamakta bundada bilginiz vardır)

hal böyleyken neyin diyalogo Arkadaşlar bu

Alıntı
.

işin içinde manyak işler var.çok işler dönüyor.çok uyanık olmalıyız.Müslüna uyanık olmalı, aklını kullanmalı
bilmezmisin???

Alıntı
.

kayranalan demiş ki:işin içinde manyak işler var.çok işler dönüyor.çok uyanık olmalıyız.Müslüna uyanık olmalı, aklını kullanmalı
keşke her din kardeşimiz böyle düşünebilse..

Artık uyanma zamanı ama bizim bazı kendini Akılla sana din kardeşlerimiz onlar yapıyorsa vardır bi faydsı deyip gidiyor körü körüne, bilmiyor ki iki gün sonra dininden olacak bu gidişle...

Konuya ilgin için tşk ederim Kardeşim... bu konuyu duydugum gördüğüm her yerde benim sinirlerim bozuluyor. İslamiyete nasıl böyle bir Yama yapmaya kalkışırlarSmiley (9)Smiley (9)

Alıntı
.

napalım işte biz bu dünyaya zorluklarla denenmek için geldik. Rabbimizin merhameti üzerimize olsun. Büyük buluşmamız kolay geçsin., inşaAllah.
bilmezmisin???

Alıntı
.

İnşallah kardeşim.. Rabbim Cümlemizi Son nefeslerimizde Dahil hidayette daim kılsın..

son nefeslerimizi iman ve Kur-an"la verebilmeyi nasip eylesin....

Uyanalım artık... ahir zamandayız..

Alıntı
.
Konu: 42

Yazar tam ALLAHU EKBERLİK yazmış. ondanda sendende Rabbim razı olsun kardeş.konudaki dualara öncelkle Amin diyorum ve her cümlesine katılıyorm.söyleneck sözm yok aklımdan ve gönlümden geçenleri topluca dökmüş ağzına yüreğine sağlık.vesselam
"HAKİKİ MÜ'MİNİN RUH DÜNYASINA KİMSE SAHİP OLAMAZ!)
İ.Gazali 'ra'

Alıntı
.