AMİN.ALLAH RAZI OLSUN.HAYIRLI CUMALAR.
.
AMİN.ALLAH RAZI OLSUN.HAYIRLI CUMALAR.
.
Rabbim,
Sensin bizi bizden çok seven, bizi bizden daha iyi bilen! Yaralarımızı sar, dertlerimizin dermanı ol, engelleri kaldır ki menzile erişebilelim! Yolumuza konan kara kayaları aşılası eyle, bize bu gücü ver Rabbim! Hayatın çekilmez olduğunu düşündüğümüz her anda öyle bir aydınlat ki yüreklerimizi, başımıza gelen musibetlere bile şükredebilelim! Bizi baştan aşağı, içten dışa nur eyle, salih kullarının arasına kat Allahım! Öyle bir dokun ki şu taşlaşmaya yüz tutmuş kalplerimize, yer gök ağlasın! Sensiz bırakma Rabbim! Cumanız Mübarek Olsun
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir. Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız. Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.) Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan .
SELAMÜN ALEYKÜM. CUMANIZ MÜBAREK OLSUN.HAYIRLI GÜNLER.........
.
seninde cuman mübarek olsun Seda ayrıca hoşgeldin uzun süredir yoksun özlettin
[COLOR=#000000] (En son düzenleme: 31-08-2007, 15:43 M_Leyla.) .
HOŞBULDUM .BENDE ÖZLEMİŞTİM.KAVUŞTUM HUZURUMA
.
biraz geç oldu ama
Cumanız mübarek olsun...
Gâye: Rıza-î İlahîdir. Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız. Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.) Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan .
Hayırlı cumalar kardeşler.Allahım cuma günü hürmetine,onda saklı olan "biran"hürmetine kulluğumuzu dereceli,ibadetlerimizi makbul,dualarımızı kabul etsin...hakkıyla yaşayabilmeyi,nice cumalar görebilmeyi mevlam cümlemize nasib etsin
Bugün yapılan ibadetlere en az iki kat sevap verilir. Bugün işlenen günahlar da, iki kat yazılır. Bu konudaki hadis-i şeriflerden bazıları şöyledir: (Sevaplar içinde Cuma günü ve gecesinde yapılandan daha kıymetlisi, günahlar içinde de, Cuma günü ve gecesinde işlenilenden daha kötüsü yoktur.) [Ramuz] (Cuma günü selametle geçerse, diğer günler de selametle geçer.) [İ.Gazali] (Cuma günü, kuşlar, vahşi hayvanlar birbirine, “Selam size, bugün Cumadır” derler.) [Deylemi] (Cuma diğer Cumaya kadar ve fazladan üç gün içinde işlenen günahlara kefaret olur. Çünkü iyi bir amel işleyene on kat sevap verilir.) [Taberani] Cuma günü veya gecesi ölen, şehid olur, kabir azabından kurtulur.) [Ebu Nuaym] (Büyük günah işlenmediği müddetçe, beş vakit namaz ile Cuma namazı, öteki Cumaya kadar aralarda işlenen günahlara kefarettir.) [Müslim] (Ana-babanın kabrini, Cuma günleri ziyaret eden kimsenin günahları affolur, haklarını ödemiş olur.) [Tirmizi] (Cuma günü gusleden kimsenin günahları affolur.) [Taberani] (Cuma günü sabah namazından önce, “Estağfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh” okuyanın, deniz köpüğü kadar da olsa, bütün günahları affolur.) [İbni Sünni] ALLAH, Hz. Musa'ya "Hazinelerimde bulunmayan bir şey getir!" buyurdu. Elçi şaşırdı, "Ey Rabbim.." dedi. "Görünen görünmeyen, bilinen bilinmeyen alemlerin Sahibisin, katında olmayan bir şey mi var ki?" ALLAH, "Katımda.."buyurdu. "Büyüklük, güç ve celalden her şey bulunur. Sen bana güçsüzlük, alçak gönüllülük ve boynu büküklük getir. Çünkü ben, benim için boynu bükük ve mahzun olanlara yakınım. Sen bana hüzün getir. Bundan daha ışıltılı bir yolla bana yaklaşman imkansızdır." bu günde unutuldum anne... ve bu günde cuma beni unuttu anne... hala büyümediğimi düşünüyorsun anne... ben büyüdüm anne... besmele boyunu aşdım... ama cumalara hala uzanamıyorum... işte düşümdeki bir minareden düştüm yine... ağlama diyorsun sanki yine... işte bir bu sözünü tutamıyorum... cuma düşünceleri... Cumaniz mübarek olsun. sizlerde katılırsanız sevinirim alıntıdır. beni bir ben bilirim birde yaradan,bana bir ben lazımım birde anlayan.hz mevlana----------------------------------------------------------------------------------
.
Allah razı olsun Sema...
konuyu başka bir konuyla birleştirdim kusura bakma Cuma Tebriklerinin bir başlık alrında olması daha güzel olur ümidindeyim...
Allah Razı olsun....
Cümleten Cumanız mübarek olsun kardeşler.. beni bir ben bilirim birde yaradan,bana bir ben lazımım birde anlayan.hz mevlana----------------------------------------------------------------------------------
.
cumanız mübarek olsun arkadaşlar.hayırlı cumalar herkese. bide benim bugün sınavın var 3 te bana dua edermisiniz :hıhı
. |