Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
O zamanlar gafil olmak yakarmış gönülleri...
Konuyu Değerlendir
  • 12 Oy - 2.42 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 167

İkindi namazını kaçıran bir insanın (uğradığı zarar yönündendurumu),
malını ve ehlini kaybeden kimsenin durumu gibidir.
Buhari, 14

Neleri kaybettik ki, artık hislerimiz kaybolmuş...

Ezan okununca eskiden, demircinin kaldırdığı çekiç daha inmezmiş ateş olmuş demire. Çünkü namaza gidilirmiş.

Dükkan sahibi alışveriş yapan müşterilerinden izin alırmış, "Müsaade edin, sonra olsun" diye. Çağrıldığı büyük kapının hürmetine...

Adımlar sıklaştırılır, abdestler huşûyla tamamlanırmış. Zaten abdest sularından akarmış küçük günahlar, varsa eğer.

Ezân Bilâl-i Habeşî okur gibi dinlenirmiş. Kulak ezanda, gönül namazda...

O yüzden de bir namazı unutmak, pek ağır gelirmiş gönüllere. "Ah, ben bu muyum?"

O zamanlar gafil olmak yakarmış gönülleri.
Malını ve ehlini kaybetmiş gibi olurlarmış, kaçırırlarsa bir ikindiyi...

O zaman "insan", "nisyan"dan gelmezmiş. "Ünsiyet"miş aslı. Yâre ünsiyet... O'na ünsiyet...

Bir zamanlar kuş sesli şadırvanlar, temiz yüzlü insanlar, zikir esintili şehirler varmış.

Masal gibi geliyor değil mi?

Ama gerçek:
"İkindi namazını kaçıran bir insanın (uğradığı zarar yönünden durumu), malını ve ehlini kaybeden kimsenin durumu gibidir."
[Resim: Tear_Shed_by_prettylushsuicide.jpg]
...............................................................................................................
Haksızlığa baş kaldırmayanlar, onlardan gelecek her kötülüğe katlanmalıdırlar. (Hz. Ali (r.a))

Alıntı
.
Konu: 486

Allah cümlemize namazlarımızı O'nun rızasına uygun şekilde eda etmeyi nasip etsin.yanlız ikindi değil hiç bir vakti kaçırmamak dileğiyle inşallah.
beni bir ben bilirim birde yaradan,bana bir ben lazımım birde anlayan.hz mevlana----------------------------------------------------------------------------------
[Resim: avauser56671gu3.gif]

Alıntı
.
Konu: 458

Sema demiş ki:Allah cümlemize namazlarımızı O'nun rızasına uygun şekilde eda etmeyi nasip etsin.yanlız ikindi değil hiç bir vakti kaçırmamak dileğiyle inşallah.

emeğine sağlık irem kardeş....
[Resim: gulyapraknw8.jpg]

Alıntı
.