S.A Arkadaşlar...
Herkes Aşk konusunda kendine göre yaralı içsel olarak gönül dünyasında dertli sonuçda da umutsuz ,ümitsiz veya gereksiz Aşkları ile hayatını idame ettiriyor.
Gördügü bir güzel yazı,duydugu bir güzel söz ile veya güzelliklerle coşuyor. yüregi titriyor hayıflanıyor.Ama sonuç da hayat devam ediyor.aslında maddi kaygular insanı belli bir yaşdan sonra olgunlaşdırıyor. manevi hayatına gönlüne ,gönlünün sesine pek kulak veremiyor. verdiginde ise kalbine gömdügü o umutsuz ve ümitsiz aşkının ona verdigi heycanı ve onun yoklugunu verdigi ızdırabı gönlündeki kor ateşin açıga çıkmasını engelleyemiyor.bazen düşünüyorum sevmek çok güzel de sonucunada ulaşamamak ve neticede sevgisini, sevdigini kalbine gömmek aşkını kalbine atmak. ne zamana kadar, nereye kadar. İşde insanoglunun gönül dünyasındaki yaşattıgı aşkı ,sevgisi için en zor durum.Bana göre üç çeşit Aşk vardır diye kendimce düşünüyorum;Umutsuz,Ümitsiz ve Gereksiz Aşk.Gerçi GERÇEK VE İLAHİ AŞKA BİR SÖZÜM YOK ŞU AN KONUMUZ BU DEGİL.
Kimine göre aşkın tarifi yok; kimi ise mantıkla aşkı karışdırıyor; Kimisi çocukça, safça, yalansız umarsız tek tabanca seviyor(BENİM GİBİ).Ama ilişkinin sonun da malesef kişi bir şekil dalga geçilidiginin kale alınmadıgının farkına varınca karşı taraf belki pişmanlık ,belki utanç duygusundan. AA Pardon Ben Seni yanlış anlamışım gibilerden Aşkına karşılık görüyor. Ama malesef iş işden geçmiş oluyor.Sonuçunda bu durumun nitlemeside umutsuz aşk oluyor. Gerçek aşkın ve sevginin peşinden koşan;sevdigini yanlış yerde arıyor veya yanlış zamanda karşısına çıkıyor. Her iki taraf da aşkından emin ama ''ONLARI'' buluşamamak ve aşkın karşılıgını görememeleri sevdalıları manen kahr ettiryor tam bir yıkım hali matessüf yıkılıyorlar. Sonucunda da bu halin nitelemesi, Ümitsiz aşk olarak neticeleniyor. Bazen sevdigini, sevildigini zannediyor insan .Ama karşı taraf işin dalgasında aşkına karşılık görmek bir tarafa birde seven aşaglanıyor, zavallı hale düşürülüyor. Aşık olan gereksiz ve lüzümsuz bir aşkla karşılaşdıgından dolayı sevdiginin ahde vefasızlıgından dolayı ortaya çıkan gereksiz aşkdan bir sevgi çıkamadıgından; çünkü kişinin sevdigi aklınca mantıksal (maddeci)ilişki arıyor( haspam).Bu gereksiz aşk konusunun nitelemesi ve neticesi malesef bu şekil sonuçlanıyor . Bize Bahşedilen bu yaşam evresinin içersindeki en önemli ögelerin başındaki gerçek sevginin aşkı yaşamak istemenin gerçegi içersindeki; Gönül hayatımız renklendirenlerin; Bu yaşam biçimlerini ve davranışlarını irdeledigimizde görülen son halleri; Sevenler ve Sevilenler karşılıklı olarak bu hal ve mücadele içerisine malesef hayatlarının berheva oldugudur. Ama ne yaparsın ki hayatın içersinde her durum ve insanla karşılaşmak mümkün . Hayatın bize gelecekde ne süprizler hazırlayacagını bilmiyoruz. nerde ne zaman aşık olacagımızı da bilmiyoruz. Ama bildigim Aşk: Sorumluluk, Sabır isteyen herkesin hayatının içersinde ki en önemli tutkusu oldugunu. Aşka kavuşmanın sabır gerekdirdigi. Ama bununda yeterli olmadıgı , zaman içerisinde kişilere yaşam tarzlarına göre farklılık gösterdigi malesef tecrübelerle sabit olmaktadır .Ama aşkın insana verdigi o yüksek rezonans ve sienerji, tarif edilemez yüksek duygular yaşanması gereken tatılması gereken ama tarifi en zor duygular olarak karşımızda ve gönlümüzdedir diye düşünüyorum.
Neyse gelecek yazılara göre yazılarımızı ilerletiriz inşAllah.
saygılarımla.
.